KIKÖTŐ IFJÚSÁGÉPÍTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

Mert értékes vagy!

EGY IGE – EGY GONDOLAT

„Hanem engedjétek, hogy az Úr Jézus Krisztus vegye át az irányítást felettetek, és ne gondolkodjatok olyan utakon, amik a helytelen kívánságokat táplálják.” (Róma 13,14 NLT fordítás)

Mindannyian ismerjük azt az állapotot, amikor olyan dolgokon gondolkodunk, vagy olyan dolgokat mondunk illetve teszünk, melyek a bensőnkben, a szellemünkben békétlenséget váltanak ki. Tudjuk, hogy ez nem helyes, és valószínűleg azt is átéltük már, hogy megpróbáltunk változtatni ezeken a dolgokon, de végül nem jártunk sikerrel. Valami baj van velünk, vagy miért „küzdünk” ilyen nehézségekkel? Mit tehet az ember, ha olyasmi vonzza, ami rossz?
Először is azt kell tisztázni, hogy amikor valaki újjászületik, kegyelem által Isten gyermeke lesz, az Ő életét fogadja be önmagába. Tehát a szellemével nincsen semmi probléma onnantól kezdve. Az Úr sem tekint ránk másként, még amikor hibázunk sem, mint az Ő szeretett gyermekeire. Ez a kegyelem. Feltétel nélküli, mert nem a mi teljesítményünkön alapszik, hanem Jézus bevégzett munkáján.

Az előbb említett nehézségeink egyszerűen azért támadnak, mert szembe kerül egymással a bennünk lévő világosság és a minket körülvevő világ sötétsége. Az életünk és győzelmünk nem attól függ, ami körülöttünk van, hanem attól, ami bennünk van. A kaktusz sem azért él meg a sivatagban, mert az ő kis földjére esik eső, máshova meg nem. Hanem azért, mert tökéletesen van megalkotva arra, hogy ott megmaradjon. Mi is képesek vagyunk megállni ebben a világban – egy módon. Ha engedjük, hogy a bennünk lévő élet, a bennünk élő Jézus határozza meg és vezesse az életünket, ne pedig a körülmények. Ehhez pedig az Ige tanúsága szerint is szükséges az, hogy a gondolatainkat megszűrjük, és ne engedjük, hogy azok más irányba vigyenek bennünket.

Hozzászólások

Hozzászólások

Author: Pintér Zsolt