KIKÖTŐ IFJÚSÁGÉPÍTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

Mert értékes vagy!

EGY IGE – EGY GONDOLAT

„Senki a te ifjúságodat meg ne vesse, hanem légy példa a hívőknek beszédben, magaviseletben (életvitelben), szeretetben, szellemben, hitben, tisztaságban (erkölcsi, szellemi).” (1 Timótheus 4,12 – az eredeti görög szavak jelentésével helyenként kiegészítve)

Hallottad már, hogy a mai fiatalok felelőtlenek, nem tanulnak, nem tudnak viselkedni, nem megértőek, önzőek? Lehetne még folytatni a sort. Ezeket természetesen nem kell elfogadnunk magunkra nézve, nem kell általánosítani, és sokan idézik is ilyenkor a fenti Igeverset. Teljesen jogos, hogy mint ahogy semmilyen helyzetben, a fiatalokkal szemben sem helyes az ítélkezés. Sem kor alapján, sem például a külső alapján nem bölcs és nem jó dolog ítélkezni.
Vizsgáljuk meg alaposabban az Igeversünk második felét! Hiszen nem elég az elejére figyelni, és arra hivatkozni, hanem a teljes mondanivalót kell látnunk és alkalmaznunk. Légy példa (többek között) szellemben, ezt mondja az Úr. Valóban nem igei, ha valaki a fiatalságod miatt beskatulyáz téged. De éppen ennyire nem igei, amikor te teszed ezt saját magaddal! Az, hogy fiatal vagy, nem jelenti azt, hogy szellemileg erőtlen vagy. Nem jelenti azt, hogy nem tudod befogadni a komoly tanításokat, és nem olyan erőteljes az imádságod! Nincs olyan, hogy túl fiatal vagy ahhoz, hogy a Bibliát olvasd, vagy megtanulj néhány Igeverset. Gondolj csak bele: a világnak nem ez a véleménye! A média, a reklámok, az erőszakos, pornográf dolgok mind nagyrészt a fiatalokat célozzák. Nem „ovis” vagy „gimis” megpróbáltatásokkal találkozol, hanem a világban meglévő mindenféle rosszal. Szükséged van hát arra, hogy erős legyél szellemileg, és ez életed minden területén meg fog mutatkozni. Ne becsüld alá magad azért, mert fiatal vagy! Az Úr értékes kincseket bízott rád, és meg is bízik benned, hogy tudod azokat használni. Ugyanaz a Szent Szellem segít téged is, mint a felnőtteket!

Hozzászólások

Hozzászólások

Author: Pintér Zsolt