KÉSZÜLJÜNK FEL ISTEN ÁLDÁSAIRA

Ha valóban jobb emberré szándékozunk válni, nagyon fontos, hogy a hitünk mellé megfelelő cselekedeteket ragasszunk. A hit önmagában nem elegendő noha természetesen nélkülözhetetlen feltétel-, hanem még egyet lépnünk kell előre: kezdjünk készülni a pozitív fordulatra!

Miközben pedig Isten áldásaira várakozunk, jól tesszük, ha elkezdünk terveket készíteni. Akkor járunk hitben, ha úgy beszélünk, mintha már csak karnyújtásnyira lenne a megvalósulása annak, amiért imádkozunk. Bátran ki kell lépnünk hitben, és annak tudatában kell cselekednünk, hogy az imáinkra bármelyik pillanatban megjöhet a mennyei válasz.

Amikor egy házaspár kisbabát vár, minden szükséges előkészületet megtesznek. Miért? Mert tudják, hogy a gyermekük úton van tulajdonképpen a terhesség korai szakaszában még nem is látták, nem is érintették meg a magzatot, mégis hittel elfogadják az orvos állítását és megteszik a szükséges előkészületeket. Isten mindannyiunk szívébe helyezett álmokat. Valamennyiünk életében vannak olyan dolgok, amelyekkel kapcsolatban hitet gyakorlunk. Egyesek abban hisznek, hogy legyőzik a betegséget mások adósságból történő megszabadulásban, megint mások abban, hogy a különböző terveiket majd megvalósítaniuk.

A hit azonban nem elégséges önmagában, hanem mennünk kell még egy emeletet feljebb- ez a siker nyitja! Az igazi hit cselekedetekben is megnyilvánul.

Ha beteg valaki terveket kell készítenie arra vonatkozóan, hogy meggyógyul. Ha anyagi nehézségekkel küzd valaki, azzal kapcsolatban kezdjen tervezgetni, hogy miként lesz prosperáló az élete. Ha valaki házassága jutott a szakadék szélére, akkor kezdjen el terveket kidolgozni a kapcsolat helyreállása érdekében. Hozzuk működésbe a hitünket!

Elég gyakori, hogy a szánkkal azt mondjuk, hiszünk Isten áldásaiban, a tetteinkkel viszont pontosan az ellenkezőjét igazoljuk.

Meg kell értenünk, hogy a hit pozitív és negatív irányban egyaránt képes működni. Ismerek olyan embereket, akik azt tervezgetik, hogy elkapják az influenzát.

A zöldségesnél a következőképpen vetítik előre a jövőjüket: Itt az influenzajárvány ideje. Az lesz a legjobb, ha beszerzem a megfelelő gyógyszereket! A múlt évben is elég sokakat ledöntött a lábukról. Szerencsére én nem kaptam el, de megeshet, hogy az idén engem sem kerül el! Úgy beszélnek, mintha biztosra vennék, hogy így lesz. Sőt még ennél is tovább mennek, és cselekedeteket is ragasztanak a negatív hitükhöz azáltal, hogy influenza elleni orvosságokat vásárolnak. Így pedig már egyáltalán nem meglepő, hogy pár héttel később elkapja őket az influenza.

Működésbe hozták a hitüket-jóllehet negatív módon. Azt várták, hogy influenzások lesznek, a terveket is kidolgozták erre az esetre, végül pedig elkapták. Sose feledjük: a hitünk mindkét irányban képes működni!

Kérem, senki ne értse félre, amit mondok! Bölcs dolog az elővigyázatosság, mi is tartunk gyógyszereket otthon. Azt azonban nem gondolom, hogy minden alkalommal gyógyszertárba kellene rohannunk, valahányszor a hírekben bejelentik, hogy közeledik az influenzajárvány. Bizonyára nagyon furán hangzik, de némelyek jobban hisznek a reklámokban, mint Isten szavában. Nagyon tetszik nekem, amit a zsoltár állít: Elesnek mellőlem ezren, és jobb kezem felől tízezren, és hozzám nem is közelít. Lehet, hogy valamennyi munkatársamat ledönti a lábáról az influenza, megeshet, hogy az iskolában is elkapja mindenki, én azonban abban hiszek, hogy Isten védőbástyával vesz körül, éppen emiatt megmaradok hitben, és nem morfondírozok azon, hogyan fogok én is áldozatául esni. Ha hosszasan böngészi a híreket az ember, megnéz minden tanulmányt és statisztikát, szinte belebetegszik: valósággal ránk beszélik a szívinfarktust, a magas koleszterinszintet, a cukorbetegséget, és még sorolhatnám.

Tudod te is nagyon jól, hogy állítólag minden negyedik embert megtámad a rákbetegség! mondja a pesszimista barát. Lehet, hogy így van, de mi inkább abban higgyünk, hogy aközé a három ember közé tartozunk, akiket ez elkerül!

A pozitív dolgokat ugyanannyiba telik elhinni, mint a negatívakat! Arra vonatkozóan kezdjünk terveket készíteni, hogy az életünk hosszú, egészséges lesz! Amikor ránk ront a betegség  és bizony időről időre valamennyiünket érnek támadások -, ne adjuk fel a küzdelmet, és ne kezdjük azt tervezgetni, hogyan fogunk együtt élni vele.

Most tanulom, hogyan lehet együtt élni a köszvénnyel. Most tanulom, hogyan élhetek együtt a magas vérnyomással hallottam már többször emberek szájából. Pedig a magas vérnyomás nem az övék, mint ahogy egyetlen más betegség sem. Nem szabad a magunkénak elfogadni ezeket, hanem inkább azt kezdjük el tervezgetni, hogy meggyógyulunk.

Az igazi hit hozzáállása a következő: a betegségnek nincsen maradása bennem, el kell hagynia a testemet! A megvallásunk ez legyen: Tudom, hogy Isten hosszú élettel elégít meg engem! Ezért hittel kijelentem, hogy az állapotom napról napra minden tekintetben egyre jobb lesz! Ne mondjunk le az álmainkról, hanem ragaszkodjunk az Istentől kapott látáshoz!

Egyik barátomnak egy baleset következtében mindkét térde összeroncsolódott. Óriási szerencséje lesz, ha újra járni tud majd, arról azonban végképp le kell mondania, hogy valaha is futni vagy sportolni fog közölte vele az orvos.  Először teljesen kétségbe esett, miután azonban több mint három hónapot korházban töltött, hazakerülését követően legelső dolga az volt, hogy csatlakozott egy egészségmegőrző klubhoz.

Ezzel megtette a hit első lépését.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy több mint egy éven át nem tudott ellátogatni abba a klubba. Rendkívül gyenge volt, ennek ellenére úgy határozott, nem törődik bele az állapotába, és nem azt fogja tervezgetni, hogy élete végéig tolószékben marad; ehelyett azzal kapcsolatosan készített terveket, hogy miként fog ismét járni.

Ennek már több mint öt éve, és ez a fiatalember mára lehagy engem futásban! Szembeszegült az ellentmondó körülményekkel, és mi történt? Tervezgetni kezdte, hogyan épül fel tejesen a sérüléséből. Könnyedén megadhatta volna magát az orvosok negatív megállapításainak, melyek a küzdelem feladásáról akarták meggyőzni, és beérhette volna a középszerűséggel. Ehelyett azonban az Istenbe vetett hitet választotta, és tervezgetni kezdte, hogyan lesz újra a régi.

Talán olvasóimat is érték már negatív élmények, esetleg bizonyos személyek negatív véleményt fogalmaztak meg velük kapcsolatban. Semmi esetre sem szabad engedni, hogy a negatív tapasztalatok gyökeret verjenek. A hit tárgya mindig a jó maradjon!

Azt se feledjük, hogy a hit mindig a jelent ragadja meg. Megköszönöm, hogy az állapotom ebben a pillanatban javulásnak indul!

A körülmények most a javamra fordulnak! – hangzik a hitből fakadó megvallás.

Ragadjuk meg a jelent; a hit ugyanis mindig a jelenben működik!

 

Joel Osteen

Hozzászólások

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?