TANULJ MEG ÚGY LÁTNI, AHOGY ISTEN LÁT!

Az, hogy megtanulj látni Isten szemeivel, egy nagyon erős kulcsa a helyes hitnek. Ez magában foglalja, hogy a tévhiteket helyes, Isten Igéjére alapozott hitre cseréled. Amikor Jézus a sorvadt kezű emberre nézett, Ő nem pusztán egy sorvadt kezet látott, hanem azt is látta, hogy több mint elég kegyelem áll rendelkezésre ahhoz, hogy az a kéz teljesen helyreálljon. Jézus azt mondta az embernek: Nyújtsd ki a kezed! Az ember pedig úgy cselekedett, ahogy Jézus megmondta neki, és teljesen meggyógyult, és ugyanolyan lett a keze, mint a másik volt (lásd Márk evangéliuma 3:1-5).

Na mármost, nem mondod senkinek, akinek nyilvánvalóan sorvadt és béna a keze, hogy nyújtsd ki a kezed, hacsak nem másképp látod a helyzetet. Jézus hozzánk képest egészen másként látja a dolgokat. Épp ezért van szükségünk arra, hogy visszamenjünk Isten Igéjéhez, és megtanuljuk látni azt, amit Ő lát. Amikor Jézus egy betegséget, szükséget, vagy egy olyan embert lát, aki a félelem, a bűntudat, valamely függőség vagy a bűn rabja, Ő nem csak a problémát látja. Jézus Isten túlcsorduló gyógyítását, kegyelmét és erejét is látja az adott problémás területen.
Te magad is képes vagy megváltoztatni, hogy mit hiszel, azáltal, hogy messzebb látsz, tovább nézel annál, mint amit a szemeid természetesen látnak. Törekedj arra, hogy azt lásd, amit Isten is lát! Lásd az Ö túláradó kegyelmét, ahogy az mindent átfog a szükségnek, a küzdelemnek és a kihívásoknak éppen azon a területén, amiben benne vagy! Jézus azt mondja ma neked: Elég neked az Én kegyelmem, mert az Én erőm erőtlenség által végeztetik el [teljesedik ki] (2Korinthus 12:9). Add át az Úr Jézusnak minden erőtlenségedet, hibádat és mulasztásodat, és lásd meg, amint Ő a gyengeségeidet erősséggé változtatja!
Hatalma van annak, amit hiszel, ezért fontos, hogy az alapján jársz- e, amit te látsz, vagy amit Isten lát. Lehet, nem tudod megakadályozni, hogy a negatív gondolatok átsuhanjanak a fejeden, és nem tudsz megálljt parancsolni az olyan beteg érzéseknek sem, mint a szívedet szorító félelem, de arra kétségtelenül képes vagy, hogy a gondolataidat és érzéseidet Isten rendíthetetlen Igéjéhez kösd. Azt mindenképpen biztosíthatod, hogy helyes legyen a hited azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amiket Isten az Ő Igéjében veled kapcsolatban mond, beleértve az Ő drága ígéreteit számodra. Minél többet tudsz Isten irántad való szeretetéről, és arról, amit az Igéjében rólad, a helyzetedről és az életedről mond, valamint minél inkább hiszel is mindebben, annál inkább összhangba kerülnek a gondolataid Istennek a veled kapcsolatos terveivel. El fogsz kezdeni békésséget és nem romlást eredményező gondolatokat táplálni, melyek egy reményteljes, jó jövőre vonatkoznak (lásd Jeremiás 29:11).
Pál apostol a következőket mondja: Ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elmétek [értelmetek, gondolkodás- módotok] megújulása által (Róma 12:2). Amint látod, Isten nem akarja, hogy mi ugyanúgy gondolkodjunk, ahogy a világ gondolkozik, vagy hogy úgy lássunk, ahogy a világ lát, hogy így mindenféle félelem, aggodalom és káros szenvedély fogságába kerüljünk. Isten azt akarja, hogy megújítsuk a gondolkodásunkat. Hogyan? Azáltal, hogy elhisszük azokat a valóságos igazságokat, melyeket egyedül az Ő Igéjében találhatunk meg, és elmélkedünk ezeken, hogy ezáltal változást és teljességet tapasztaljunk meg az életünk minden területén.
A megújítás-nak fordított görög szó az anakainosis, amit a Thayer-féle görög lexikon megújítás, felújítás, egy jobb elérése érdekében történő teljes körű csere gyanánt ad vissza. Szeretem a felújítás kifejezést, ugyanis az elménknek kétségtelenül szüksége van egy teljes körű restaurációra Krisztus Beszéde által!

…..
Még most is emlékszem arra az esetre, amikor egyszer meglátogattam a kórházban egy hölgyet a gyülekezetünkből. Heathert agyvérzéssel vitték be a kórházba, aminek a következtében teljesen lebénult a bal fele. Miközben imádkoztam érte, ő is imádkozó tartásba emelte a jobb kezét. Ekkor csodálatos módon a bal keze – habár lassan, de – követni kezdte a jobbat, ami olyasmi volt, amit a gutaütés óta nem tudott megtenni. Isten kegyelméből Heather elkezdte megtapasztalni a gyógyulást, azáltal, hogy bal karjába elkezdett visszatérni az érzékelés.
Pillanatokon belül azonban, amint ott feküdt az intenzív osztályon a csipogó orvosi készülékekre csatlakozva, Heather bal karja görcsösen rázkódni kezdett.
– Ne aggódj az áttörésért való imádkozás miatt! – bátorítottam. Miközben intettem a másik pásztornak, akivel érkeztem, rámosolyogtam Heatherre, és azt mondtam:
– Hagyd csak nyugodtan ránk az imádkozást!
Majd a mutatóujjamat a fejemhez érintve hozzáfűztem:
– De figyelj oda arra, hogy mi megy a fejedben! Ügyelj rá, hogy csak a megfelelő filmeket játszd!
Mit értettem ez alatt? Igazából azt mondtam, hogy lássa azt, amit Isten lát, és hagyja figyelmen kívül mindazokat a hangokat, szagokat
és képeket, amiket a természetes érzékszerveivel fog a kórházi környezetből. Arra bátorítottam, hogy töltse meg a gondolatait olyan jelenetekkel, amelyeken egészséges, erős és éppen a családja szeretetében sütkérezik otthon. Nem akartam, hogy a legrosszabb forgatókönyveket játssza le maga előtt.
Majd azt mondtam neki:
– Egyik gondolatoddal tudod meggyógyítani a másikat.
Ezt az üzenetet a szellememben kaptam számára. Valami okból kifolyólag egyszerűen azt éreztem, hogy az ellenségnek sikerült egy rossz gondolatot vagy képet elültetnie a fejébe, amit el kell távolítani, és a helyére Isten örökérvényű Igéjére alapozott helyes gondolatokat, képeket és hitet kell ültetni. Nem sokkal a találkozásunk után Heathert hazaengedték a kórházból, és az állapota helyreállt.

 

Részlet: Joseph Prince Higgy jól, hogy jól élj!

Hozzászólások

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?