FLP Projektünk

Projektünk

bab_hosszu

2012-ben az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával kortársképzést valósítottunk meg. Ennek célja az volt, hogy a program után érdeklődőket az informális tanulás, személyes tapasztalatszerzés útján megismertessük a fiatalok között, fiatalokért végzett munkával. A projekt nyolc hónapja alatt a résztvevők számos alkalommal találkoztak, önkéntes segítők voltak egy nyári ifjúsági találkozón, majd a lehetőségekhez mérten saját lakóhelyükön önálló kezdeményezéseket indítottak útnak. Ennek keretében egy új ifjúsági csoport magja állt össze Tatán, sor került egy bicikli túrára a Szigetközben, egy kenutúrára Budakalász környékén, több ifjúsági programra Debrecenben, és egy vajdasági csoport kialakulása is megkezdődött. Mindezeken túl a már korábban is működő csoportok is erősödtek, létszámban és aktivitásban is fejlődés tapasztalható.

E programunk is bizonyítja, hogy a fiatalok milyen tevékenyen és lelkesen vállalnak iskolai kötelezettségeik mellett is önkéntes, társadalmi célú munkát, megszólítva ezzel saját korosztályukat.

Mivel a képzés hatékonynak mutatkozott, és a visszajelzések szerint igény van rá, ezt a munkát hosszútávon is folytatja szervezetünk, hozzájárulva ezzel a hazai és határon túli magyar fiatalok mobilizálásához, az önkéntesség terjesztéséhez.

 

A résztvevők a legfontosabbnak azt tartották, hogy sok különböző fiatallal dolgozhattak együtt, és ezáltal sokat fejlődött az ő személyiségük is. Úgy vélik, nagyon fontos az ilyen jellegű tanulás, hiszen így tudnak leginkább hasznára válni társadalmuknak.

„A pályázati program keretében több rendezvényt is szerveztünk. Aminek azonban a legjobban örülök, hogy két ismerősömet is be tudtam így vonni az ezekbe a programokba, például a kenutúrára hívtam el őket. Most közel van már egy álmom beteljesülése: hamarosan az én városomban is létrejöhet egy új ifi csoport. Nagyon szívesen vállalom majd a vezetését!”
(az egyik résztvevő fiatal)

 

Bővebb információ a programról: a www.mobilitas.hu/flp oldalon. Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg.